Islak Brownie Değişik ve yumuşak kek severler için ideal bir tatlı olan ıslak brownie, yoğun kakao ve çikolata tadı ile kek severlerin beğenisini kazanan bir lezzettir. Özellikle son dönemlerde hazır brownielerden esinlenerek, evde kendi tarzınıza uygun ıslak brownie yapabilmeniz için gerekenleri sizlerle paylaşacağım. Islak Brownie Malzemeleri
Islak Brownie Nasıl Yapılır? Islak brownie yaparken ilk olarak derin bir kase içerisine sıvı yağ, vanilya, şeker, yumurta, kakao ve süt koyularak bir mikser yardımı ile iyice çırpılmalıdır. Çırpma işlemi, şekerler tamamen eriyinceye kadar devam etmelidir. Aksi takdirde istenilen lezzete ulaşamazsınız. Hazırladığımız bu karışımdan daha sonra kekimizin üzerine dökülmesi için bir bardak kadar ayrılır ve bir kenara konur. Kalan malzemenin içerisine kabartma tozu ve un ilave edilerek yeniden mikser yardımı ile un iyice karışıp homojen bir kıvam oluşana kadar çırpılır. Bu arada karışımın, krep kıvamından biraz daha kıvamlı olması yeterlidir; daha koyu olursa istenilen ıslak görünüm elde edilmez. Hazırladığımız karışımı ister küçük kek kalıplarına, isterseniz de büyük bir borcam içerisine dökerek, daha önceden 170 derecede ısıttığımız fırına yerleştirerek pişmesini bekleriz. Bu arada borcamın veya kek kalıplarının içini yağlamayı unutmayınız. Kekimizin piştiğini anlamak için uygulanacak en basit yöntem, bir çatal veya kürdan yardımı ile kontrol etmektir. Kekimiz piştiğinde fırından çıkarılarak bir kenara alınır ve en az on yerinden bir çatal yardımı ile delikler açılır. Açılan delikler, bir kenara ayırdığımız karışımın içeriye kadar işlemesini sağlayacaktır. Kekimizin soğuması ile bir kenarda beklettiğimiz karışım üzerine eşit şekilde dağıtılarak çekmesi beklenir. Artık ıslak brownimiz hazır ve servis edilip yenebilir. Afiyet olsun. |
Elburz
24 Temmuz 2024 ÇarşambaIslak brownie yaparken şekerler tam olarak erimezse tatlının lezzeti nasıl etkilenir?
Cevap yazAdmin
24 Temmuz 2024 ÇarşambaElburz, şekerlerin tam olarak erimemesi durumunda brownie'nizin dokusu ve lezzeti olumsuz etkilenebilir. Erimemiş şeker kristalleri, tatlının içinde gevrek ve granüler bir yapı oluşturur, bu da brownie'nin beklenen yoğun ve nemli dokusunu bozabilir. Ayrıca, şekerin homojen olarak dağılmaması, tatlının çok tatlı veya yetersiz tatlı olmasına sebep olabilir. Bu nedenle, şekerin iyice eridiğinden emin olmak önemlidir.