Eti Browni Tarifi ve Malzemeleri
22 Haziran 2024

Eti Browni Tarifi ve Malzemeleri

Eti Browni Tarifi

Eğer siz de lezzetli bir tatlı arıyorsanız, bu tarif tam size göre. Ailenize, sevdiklerinize ve misafirlerinize özel günlerde ya da akşamları sunabileceğiniz bu tarif, hem sizin hem de sevdiklerinizin favorisi olacak. Bu tarifi evinizde kolaylıkla yapabilir ve sevdiklerinize güzel bir sunum yaparak onları mutlu edebilirsiniz.

Eti Browni Tarifi Malzemeleri

  • 300 gram bitter çikolata
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı elenmiş un
  • 1 su bardağı ceviz
  • 3 çorba kaşığı kakao
  • 1 çay kaşığı granül kahve
  • 1 paket vanilya
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 125 gram tereyağı

Eti Browni Tarifi Nasıl Yapılır?

Öncelikle, orta boy bir tencereye 300 gram bitter çikolata ve 125 gram tereyağını koyuyoruz ve ocağı kısık ateşte açıyoruz.

Kısık ateşte tencerenin içinde bulunan malzemeleri güzelce eritiyoruz. Erimiş malzemelerin içine 1 çay kaşığı granül kahve ve 3 çorba kaşığı kakaoyu ekleyerek karıştırıyoruz. Karışımı bir kenara alıyoruz.

Daha sonra, derin bir çırpma kabına 1,5 su bardağı toz şeker, 3 adet yumurta ve 1 paket vanilyayı ekleyerek malzemeleri köpük köpük olana kadar çırpıyoruz. Çırpma kabına, daha önce erittiğimiz çikolata karışımını da ekleyerek çırpmaya devam ediyoruz. Yine çırpma kabına yarım çay kaşığı tuz ve 1 su bardağı elenmiş unu ekleyerek çırpma işlemine devam ediyoruz. Malzemeleri bir süre daha çırptıktan sonra karışımı kenara alıyoruz.

Bir diğer işlem olarak, 1 su bardağı cevizi robot yardımıyla ufalayıp karışıma ekliyoruz ve iyice karıştırıyoruz. Çırpma kabını bir kenara dinlenmesi için koyarken, bu sırada da tepsiyi hazırlamaya başlıyoruz. Bir borcam tepsinin içini yağlayarak hazırlıyoruz ve daha sonra yağlı kağıt sererek çırpma kabındaki browni karışımını tepsiye döküyoruz.

Fırını yaklaşık 180 dereceye ayarlayarak 5 dakika ısıtıyoruz. Isınan fırına borcam tepsisini koyuyoruz ve yaklaşık 25 dakika boyunca browniyi pişiriyoruz. Pişen browniyi fırından çıkararak, yaklaşık 10 dakika soğuması için bir kenara bırakıyoruz. Soğuyan browniyi dilimleyerek servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Ekstra Bilgiler

Browni yaparken dikkat etmeniz gereken en önemli noktalardan biri malzemelerin oda sıcaklığında olmasıdır. Ayrıca, browniyi fırından çıkardıktan sonra tamamen soğumasını beklemek, daha lezzetli ve düzgün dilimler elde etmenizi sağlar.

Browniyi farklı lezzetlerle zenginleştirebilirsiniz. Örneğin, içine beyaz çikolata parçaları veya kuru meyve ekleyerek farklı tatlar oluşturabilirsiniz.

Eti Browni Tarifi Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Editörün Seçtiği

Kakaolu Browni

Kakaolu Browni

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Browni Topları Tarifi ve Malzemeleri

Browni Topları Tarifi ve Malzemeleri

Üzümlü Browni

Üzümlü Browni

Gerçek Browni Tarifi ve Malzemeleri

Gerçek Browni Tarifi ve Malzemeleri

Kalıpta Browni Tarifi ve Malzemeleri

Kalıpta Browni Tarifi ve Malzemeleri

Portakallı Browni Tarifi ve Malzemeleri

Portakallı Browni Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Browni Kaç Kalori?

Browni Kaç Kalori?

Güncel

Mini Browni Tarifi ve Malzemeleri

Mini Browni Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Çilekli Browni Tarifi ve Malzemeleri

Çilekli Browni Tarifi ve Malzemeleri

Vişneli Browni Tarifi ve Malzemeleri

Vişneli Browni Tarifi ve Malzemeleri

Yumuşak Browni Tarifi ve Malzemeleri

Yumuşak Browni Tarifi ve Malzemeleri

Pratik Browni Tarifi ve Malzemeleri

Pratik Browni Tarifi ve Malzemeleri

Ayvalı Browni

Ayvalı Browni

3 Malzemeli Browni Tarifi ve Malzemeleri

3 Malzemeli Browni Tarifi ve Malzemeleri

Islak Kek Browni Tarifi

Islak Kek Browni Tarifi

Browni Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Browni Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Yalancı Browni Tarifi ve Malzemeleri

Yalancı Browni Tarifi ve Malzemeleri

Cupcake Browni Tarifi ve Malzemeleri

Cupcake Browni Tarifi ve Malzemeleri