Çilekli Browni Tarifi ve Malzemeleri
19 Haziran 2024

Çilekli Browni Tarifi ve Malzemeleri

Çilekli browni, browni keki ve çileği sevenlerin iki lezzetin ortak olarak buluştuğu bu mükemmel tarifi denemelerinde fayda var. Mevsiminde tazecik mis gibi kokusuyla temin ettiğiniz çilekleri kekin içerisinde kullanmadan önce mutlaka iyice yıkamalı ve buzdolabında saklayarak tüketmeniz daha iyi olacaktır. Zira zaten fırının ısısıyla pişecek olan çilekler çürük kokusuyla ve iyice sulanmış olarak kullanıldığında kekin kabarmasına engel olacaktır. Beş çaylarında özellikle diğer sunum çeşitlerinizin içinde servis edeceğiniz çilekli browninin yapımı da oldukça kolaydır.

Çilekli Browni Tarifi Malzemeleri
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı esmer şeker
  • 300 gr. bitter çikolata
  • Yarım su bardağı beyaz çikolata
  • 1 kilo çilek
  • 5 yemek kaşığı tereyağı
Üzeri İçin
  • 4 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 200 ml krema
  • Çilek
  • Doğranmış çikolata
Çilekli Browni Tarifi Nasıl Yapılır?

Güzelce yıkanan çilekler bir kenarda süzüle dururken derin bir tencerede tereyağını ekleyelim ve eritelim. Eriyince ocaktan alalım ve üzerine bitter çikolatayı parçalayıp ekleyerek karıştırmaya devam edelim. Bitter çikolata tekrar donmadan hemen başka bir karıştırma kabında yumurta, vanilya ve şekeri mikser ile çırpalım. Ardından içerisine eritilmiş tereyağı ve çikolatayı ilave edelim. Çırpmaya devam edelim. Sonrasında içine un ve beyaz çikolatayı ekleyerek spatula ile kabın altından üste doğru karıştırmaya devam edelim. Kare veya küçük dikdörtgen kalıba hazırlanan kek hamurunu yayalım ve önceden ısıtılmış fırında 150 derecede yarım saat kadar pişirelim. Çatal yardımıyla malzeme çatalda kalmıyorsa kekimiz pişmiş demektir. Fırını kapatınca 10 dakika kendi halinde kalan keki çıkaralım ve diğer kapta kremayı bir kaba dökelim ve içine 4 yemek kaşığı pudra şekeri ilave edelim ve mikserin yüksek devri ile koyulaşana kadar çırpmaya devam edelim. Soğuyan browninin üzerine kremamızı yayalım ve doğranmış tazecik çilekleri ekleyelim. Üzerine doğranmış çikolata serpiştirerek şık bir sunum yapalım.

Ekstra Bilgiler ve İpuçları
  • Çileklerin taze ve olgun olmasına dikkat edin, aksi takdirde browni içinde fazla sulanabilirler.
  • Çikolatayı benmari usulü eritmek, çikolatanın yanmasını engeller ve daha pürüzsüz bir kıvam sağlar.
  • Browniyi pişirirken fırının kapağını sık sık açmamaya özen gösterin, bu kekin kabarmasını engelleyebilir.
  • Servis etmeden önce browniyi buzdolabında bir süre bekletmek, kremanın daha iyi oturmasını sağlar.

Afiyet Olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Browni Tarifi ve Malzemeleri

Browni Tarifi ve Malzemeleri

Popüler İçerikler

Browni Kaç Kalori?

Browni Kaç Kalori?

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Islak Browni Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Islak Browni Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Mikrodalgada Browni Tarifi ve Malzemeleri

Mikrodalgada Browni Tarifi ve Malzemeleri

Üzümlü Browni

Üzümlü Browni

Oktay Usta Browni Tarifi

Oktay Usta Browni Tarifi

Yumuşak Browni Tarifi ve Malzemeleri

Yumuşak Browni Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Eti Browni Tarifi ve Malzemeleri

Eti Browni Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kakaolu Browni

Kakaolu Browni

Güncel

Bitter Çikolatalı Browni Tarifi ve Malzemeleri

Bitter Çikolatalı Browni Tarifi ve Malzemeleri

Çilekli Browni Tarifi ve Malzemeleri

Çilekli Browni Tarifi ve Malzemeleri

Fındıklı Browni

Fındıklı Browni

Çikolata Soslu Browni Tarifi ve Malzemeleri

Çikolata Soslu Browni Tarifi ve Malzemeleri

Cupcake Browni Tarifi ve Malzemeleri

Cupcake Browni Tarifi ve Malzemeleri

Unsuz Browni Tarifi ve Malzemeleri

Unsuz Browni Tarifi ve Malzemeleri

Pratik Browni Tarifi ve Malzemeleri

Pratik Browni Tarifi ve Malzemeleri

Yumurtasız Browni Tarifi ve Malzemeleri

Yumurtasız Browni Tarifi ve Malzemeleri

Bol Soslu Browni Tarifi ve Malzemeleri

Bol Soslu Browni Tarifi ve Malzemeleri

3 Malzemeli Browni Tarifi ve Malzemeleri

3 Malzemeli Browni Tarifi ve Malzemeleri