Browni Muffin Tarifi Browni muffin, kek içerisinde çikolata damlaları, fıstık, fındık bulunan küçük kalıplar içerisinde yer alan çok hoş tatlı pastalardan biridir. Browni muffin, ıslak keke benzerliğiyle dikkat çeker. Islak kekler, normal kek gibi hazırlanıp üzerine süt dökülmesiyle yapılır. Islak kek, yumuşak ve hafif akışkandır. Genellikle dikdörtgen borcam içerisinde yapılır ve servis edilirken kare şeklinde kesilir. Browni muffin tarifinde ise, yediğimiz zaman ağzımıza fıstık, fındık, ceviz veya çikolata damlaları gelir. Browni muffin, keki ve sosu ayrı ayrı hazırlanarak küçük kalıplar içerisinde pişirilir. Doğum günü partilerinde, evlilik yıl dönümlerinde, evde verdiğimiz davetlerde misafirlere güzel, bir o kadar da şık ve tatlı bir sunum yapabiliriz. Hem görüntü hem de tat açısından muhteşem bir seçenektir. Browni Muffin Tarifi İçin Gerekli Malzemeler
Browni Muffin Tarifi; Üzeri İçin
Browni Muffin Nasıl Yapılır? Derin bir kap içerisine unu ve kabartma tozunu eleyerek koyalım. Elekten geçirmek, browni muffinin daha iyi kabarmasını sağlar. Yumurta, şeker, yağ, kakao ve vanilyayı ayrı bir kapta iyice çırptıktan sonra unun olduğu kaba alıp hepsini tekrar iyice çırpalım. Çırpma işleminin ardından dövülmüş cevizleri ve damla çikolataları da ilave edelim. Blender yerine kaşıkla karıştıralım. Karışım hazır olduktan sonra küçük muffin kalıpları içerisine paylaştırıp önceden ısıttığımız 180 derece fırının içerisine yerleştirelim. 25 dakika kadar pişirelim. Bu süre zarfında fırını açmayalım, aksi takdirde muffin keki kabarmaz ve söner. Muffinlerimiz pişerken sosunu hazırlayalım. Browni muffinler piştikten sonra üzerine gezdirelim. Daha sonra ceviz, fındık ve renkli şekerlemeler ile süsleyebiliriz. Hazırladığımız browni muffini bir gün dinlendirdikten sonra yemenizi tavsiye ederim. Bence tadı daha da güzel oluyor ve içerisindeki hamur tadı gidiyor. Sabah kahvemin yanında browni muffin vazgeçilmez bir lezzettir. Afiyet olsun. |