Islak kek browni tarifi ile muhteşem bir kek hazırlayabilir ve tatlı anlar yaşayabilirsiniz. Islak kek browni tarifini, kabul günlerinizde veya Ramazan iftarının ardından bir bardak sıcak çay eşliğinde tüketerek harika vakitler geçirebilirsiniz. Güzel bir şeyler yapmak için her zaman bir bahane aramaya gerek yoktur. Özellikle hamur işleri, misafirlerimiz için hazırladığımız lezzetlerin başında gelir. Ancak haftada bir kez bile olsa özel bir şeyler yapmak ve kendimizi şımartmak da bizim hakkımız. İşte bu aşamada ıslak kek browni tarifi devreye giriyor. Size gönül rahatlığıyla önereceğimiz bu enfes tarif ile kendinizi şımartmaya hazırlanın. İşte tarif: Islak Kek Browni Tarifi Malzemeleri
Süslemek İçin
Islak Kek Browni Tarifi Nasıl Yapılır? Islak kek browni tarifine başlarken öncelikle rahatça çırpabileceğimiz bir kap alalım ve içerisine 1 su bardağı toz şeker, 1 su bardağı + 1 yemek kaşığı ayçiçek yağı ve kakao tozunu ilave edip mikser ile çırpalım. Köpük kıvamına gelen karışımdan 200 ml yani bir su bardağı kadarını bir kenara ayıralım ve kalan karışımın içerisine yumurtaları teker teker ilave edip her seferinde karıştırma işlemini sürdürelim. Sıvı bir karışım olan malzemelerin yanına elenmiş unu ve kabartma tozu ile karıştırılmış olan unlu malzemeyi azar azar ilave edip çırpma işlemine devam edelim. Son olarak karışımın içerisine vanilyayı ekleyelim ve bir dakika kadar çırpıp işlemi bitirelim. Hazırladığımız kek hamurunu pişeceği kalıbın içerisine dökmeden önce fırının ayarını 175 dereceye getirelim ve fırının içini ısıtalım. Akabinde hazırlanmış olan hamuru yağlanmış ve ısıya dayanıklı kare bir cam tepsinin içerisine döküp ısınmış fırına gönderelim. Fırının içerisinde ıslak kek browni tarifini 25-30 dakika kadar pişirip fırının kapağı açık kalacak şekilde keki içeride bırakalım. Sıcak fırında ıslak kek browni tarifimizi 5 dakika kadar bekletelim ve ardından kuru bir zemin üzerine tepsiyi yerleştirelim. Önceden hazırladığımız sosu sıcak olan ıslak kek browni tarifinin üzerine dökelim ve sosu döktükten sonra keki kare şeklinde kesip bekletelim. Keki önceden kesip ardından sosu dökerseniz eğer kek sosu içerisine çekemeyebilir ve kesiklerin üzerinde kalır. Fazla akışkan bir yapıda olmayan sosumuzu keke döktükten sonra kekimizi keselim ve buzdolabına kaldırıp 15 dakika kadar bekletelim. Islak kek browni tarifinin üzerine döktüğümüz sos eğer soğumuş ise üzerine file fındık ve Hindistan cevizi serpiştirip servis tabaklarına alalım. Afiyet olsun. |
Ayten Mısırlı
03 Mayıs 2024 Cumasütü nerde kullandınız acaba merak ettim
Cevap yazAdmin
03 Mayıs 2024 CumaSütü tatlıya eklerken kullandım Ayten Mısırlı. Tadını çok daha yumuşak ve lezzetli yapıyor.
Zerrin
03 Mayıs 2024 CumaMerhaba. Sütü en başta kek harcı hazırlanırken yumurta ve şekeri iyice çırptıktan sonra ekleyebilirsiniz. Süt bu aşamada kullanılıyor.
Soru Sor / Yorum Yap