Kağıtta Browni Kağıtta browni, hem damak zevkine hem de görsel estetiğe hitap eden bir kek çeşididir. Browni, kökeni Kanada mutfağına dayanan bir lezzettir ve zamanla birçok değişikliğe uğramıştır. Kağıtta browni de bu değişikliklerin bir ürünüdür. Küçük kağıt kalıplarda sunulan browni, lezzet olarak klasik browniye benzer, ancak sunum açısından görsellik kazanmıştır. Kağıtta browni, doğum günü partilerinde ve özel günlerde sıkça tercih edilen bir tatlıdır. Ayrıca pikniklerde, yıl sonu müsamerelerinde, kadın günlerinde ve misafir ağırlamalarında da dikkat çeken bir lezzettir. Hem pratik hem de göz alıcı olan bu kek çeşidi, çocukların ve gençlerin favorisi haline gelmiştir. Evdeki temel malzemelerle kolayca yapılabilen kağıtta browni, misafir ağırlamalarında servis tabaklarını süslemektedir. Kağıtta browni, ilk başta görselliği ile insanları cezbetse de lezzeti ile de bu görselliği tamamlamaktadır. Genellikle çocukların annelerinden sürekli istediği bir lezzet olan kağıtta browni, dikkatli tüketilmesi gereken bir tatlıdır. Aşırı tüketildiğinde kilo alımına neden olabilir. Bu nedenle, her yaş grubundan bireylerin dozunda tüketmesi önerilir. Kağıtta Browni İçin Gerekli Malzemeler
Kağıtta Browni Nasıl Yapılır? Orta boy bir kap içerisine 4 yumurtayı kırın ve çırpmaya başlayın. Yumurtalar çırpıldıktan sonra toz şekeri ekleyin ve köpürene kadar çırpın. Bu arada küçük bir kap içerisinde kalıp çikolataları eritin. Çırpılmış yumurta ve şeker karışımının içerisine eritilmiş çikolatayı da ilave ederek çırpmaya devam edin. Sonrasında bu karışıma sıvı yağ, süt ve kakaoyu ekleyip iyice çırparak pürüzsüz bir karışım elde edin. Bu karışımdan bir su bardağı ayırarak, kalan karışım içerisine unu yavaş yavaş ilave edin. Un karışımının pürüzsüz bir hamur kıvamına gelmesi sağlandığında, 1 paket vanilya ve 1 paket kabartma tozunu da ekleyerek birkaç kez daha çırpın. Kağıttan kek kalıplarını fırın tepsisine dizin ve oluşan hamuru bu kalıplara paylaştırarak dökün. Hamur kabartma tozunun etkisini yitirmemesi için vakit kaybetmeden, önceden 180 derece ısıtılmış fırına sürün. Kağıtta browni pişerken, önceden ayırdığınız bir bardak sos içerisine yarım bardak süt ilave ederek karıştırın. Kağıtta browniler fırından çıktıktan sonra, kekler soğumadan bu sosu küçük kağıt kalıplardaki browniler üzerinde gezdirin. Kağıtta browni servise hazırdır. Afiyet olsun. |