Malzemeler2 adet yumurta (Oda sıcaklığında bekletilmiş) 4 kahve fincanı toz şeker 2 kahve fincanı sıvı yağ (Mümkünse mısır özü yağı) 2 kahve fincanı yoğurt 6 kahve fincanı un 1 paket kabartma tozu 1 çay kaşığı zencefil 1 çay kaşığı tarçın 1 su bardağı kuru üzüm HazırlanışıÖncelikle fırınımızı 180 dereceye getirip ısınmaya bırakalım. Yumurtalarımızı ve toz şekeri iyice çırpalım, karışımın rengi beyazlaşıncaya kadar mikserle çırpmaya devam edelim. Yoğurdu ve sıvı yağı ekleyip bir dakika daha çırpalım. Un, kabartma tozu, zencefil ve tarçını eleyerek karışıma ekleyelim ve tekrar mikserle iyice çırpalım. Sıcak suda yumuşattığımız kuru üzümlerin suyunu süzüp karışıma ekleyelim ve tahta bir kaşıkla nazikçe karıştıralım. Muffin kalıplarımıza muffin kâğıtçıkları yerleştirip, karışımı eşit miktarda dağıtalım. Artan karışımı saklayıp, muffinler piştikten sonra tekrar kalıplara döküp pişirebilirsiniz. Bekletmenin bir sakıncası yoktur. Muffinler yaklaşık 40 dakika, üzerleri kızarıp şişene kadar pişmelidir. Piştikten sonra tezgâhta 10 dakika soğutup, servis tabağına alabiliriz. Ekstra BilgilerÜzümlü browni yaparken dikkat edilmesi gereken birkaç önemli nokta vardır:
Bu tarif, özellikle çay saatlerinde ve özel davetlerde misafirlerinize sunabileceğiniz lezzetli ve pratik bir alternatiftir. |
Üzümlü keklere bayılıyorum. Daha önce ben hiç yapmadım ama tarifinize uygun bir şekilde yapmayı düşünüyorum. Üzümleri hangi aşamada eklemeliyiz?
Cevap yazMerhaba Acarsoy,
Üzümleri kek harcına eklerken, üzümleri biraz unlayıp son aşamada eklemenizi öneririm. Bu şekilde üzümler kekin içerisinde eşit bir şekilde dağılır ve dibe çökmez. Şimdiden afiyet olsun!
Sevgiler,
Yumurta ve şekerler iyice çırpılır ve üzerine birer bardak yoğurt ve sıvı yağ eklenir.Yapılan bu karışımın üzerine yavaş yavaş un ekliyerek kıvama gelmesi sağlanır sağlanan kıvamın içine bu aşamada kuru üzümleri atabiliriz dışarıdan içe doğru karıştırmalıyız.Hazırladığımız keki kaba koyarak fırına alabiliriz.