Üzümlü Browni
10 Temmuz 2024

Üzümlü Browni

Malzemeler

2 adet yumurta (Oda sıcaklığında bekletilmiş)

4 kahve fincanı toz şeker

2 kahve fincanı sıvı yağ (Mümkünse mısır özü yağı)

2 kahve fincanı yoğurt

6 kahve fincanı un

1 paket kabartma tozu

1 çay kaşığı zencefil

1 çay kaşığı tarçın

1 su bardağı kuru üzüm

Hazırlanışı

Öncelikle fırınımızı 180 dereceye getirip ısınmaya bırakalım.

Yumurtalarımızı ve toz şekeri iyice çırpalım, karışımın rengi beyazlaşıncaya kadar mikserle çırpmaya devam edelim.

Yoğurdu ve sıvı yağı ekleyip bir dakika daha çırpalım.

Un, kabartma tozu, zencefil ve tarçını eleyerek karışıma ekleyelim ve tekrar mikserle iyice çırpalım.

Sıcak suda yumuşattığımız kuru üzümlerin suyunu süzüp karışıma ekleyelim ve tahta bir kaşıkla nazikçe karıştıralım.

Muffin kalıplarımıza muffin kâğıtçıkları yerleştirip, karışımı eşit miktarda dağıtalım.

Artan karışımı saklayıp, muffinler piştikten sonra tekrar kalıplara döküp pişirebilirsiniz. Bekletmenin bir sakıncası yoktur.

Muffinler yaklaşık 40 dakika, üzerleri kızarıp şişene kadar pişmelidir.

Piştikten sonra tezgâhta 10 dakika soğutup, servis tabağına alabiliriz.

Ekstra Bilgiler

Üzümlü browni yaparken dikkat edilmesi gereken birkaç önemli nokta vardır:

  • Yumurtaların oda sıcaklığında olması, karışımın daha homojen olmasını sağlar.
  • Üzümleri sıcak suda yumuşatmak, pişirme sırasında daha yumuşak ve lezzetli olmalarını sağlar.
  • Un ve diğer kuru malzemeleri eleyerek eklemek, karışımın daha pürüzsüz olmasını sağlar ve topaklanmayı engeller.
  • Muffin kalıplarını tam olarak doldurmamak, pişme sırasında taşmalarını engeller.

Bu tarif, özellikle çay saatlerinde ve özel davetlerde misafirlerinize sunabileceğiniz lezzetli ve pratik bir alternatiftir.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Acarsoy

13 Nisan 2024 Cumartesi

Üzümlü keklere bayılıyorum. Daha önce ben hiç yapmadım ama tarifinize uygun bir şekilde yapmayı düşünüyorum. Üzümleri hangi aşamada eklemeliyiz?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Merhaba Acarsoy,

Üzümleri kek harcına eklerken, üzümleri biraz unlayıp son aşamada eklemenizi öneririm. Bu şekilde üzümler kekin içerisinde eşit bir şekilde dağılır ve dibe çökmez. ޞimdiden afiyet olsun!

Sevgiler,

2. Cevap
cevap

Jerfî

Yumurta ve şekerler iyice çırpılır ve üzerine birer bardak yoğurt ve sıvı yağ eklenir.Yapılan bu karışımın üzerine yavaş yavaş un ekliyerek kıvama gelmesi sağlanır sağlanan kıvamın içine bu aşamada kuru üzümleri atabiliriz dışarıdan içe doğru karıştırmalıyız.Hazırladığımız keki kaba koyarak fırına alabiliriz.

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Browni Çikolata Tarifi ve Malzemeleri

Browni Çikolata Tarifi ve Malzemeleri

Cupcake Browni Tarifi ve Malzemeleri

Cupcake Browni Tarifi ve Malzemeleri

Kalıpta Browni Tarifi ve Malzemeleri

Kalıpta Browni Tarifi ve Malzemeleri

Browni Kek Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Browni Kek Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Browni

Kakaolu Browni

Güncel

Ayvalı Browni

Ayvalı Browni

Güncel

Islak Kek Browni Tarifi

Islak Kek Browni Tarifi

Güncel

Oktay Usta Browni Tarifi

Oktay Usta Browni Tarifi

Unsuz Browni Tarifi ve Malzemeleri

Unsuz Browni Tarifi ve Malzemeleri

Bol Soslu Browni Tarifi ve Malzemeleri

Bol Soslu Browni Tarifi ve Malzemeleri

Cevizli Browni Tarifi ve Malzemeleri

Cevizli Browni Tarifi ve Malzemeleri

3 Malzemeli Browni Tarifi ve Malzemeleri

3 Malzemeli Browni Tarifi ve Malzemeleri

Islak Browni Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Islak Browni Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Browni Muffin Tarifi ve Malzemeleri

Browni Muffin Tarifi ve Malzemeleri