Yumurtasız Browni Tarifi ve Malzemeleri
24 Temmuz 2024

Yumurtasız Browni Tarifi ve Malzemeleri

Yumurtasız Browni Tarifi

Yumurtasız browni, içeriğinde çikolata ve yoğurt bulunduran, özellikle yumurtaya alerjisi olanların gönül rahatlığı ile tüketebileceği bir kek çeşididir. Bu tarif, yumurta kullanmadan lezzetli bir browni hazırlamak isteyenler için ideal bir alternatiftir. Aşağıda, adım adım bu lezzetli browniyi nasıl yapacağınıza dair detaylı bir rehber bulacaksınız.

Yumurtasız Browni Tarifi Malzemeleri

  • İki su bardağı toz şeker
  • Bir su bardağı un
  • Bir tatlı kaşığı vanilya
  • Bir tatlı kaşığı kabartma tozu
  • Bir çay bardağı tereyağı
  • Bir çay bardağı yoğurt
  • İki yemek kaşığı kakao
  • Bir çay bardağı süt
  • İki yemek kaşığı çilek reçeli
  • Küçük bir paket damla çikolata
  • Dilediğiniz kadar fındık veya kaju fıstığı

Yumurtasız Browni Nasıl Yapılır?

Öncelikle fırınınızı 180 dereceye ayarlayarak ısınmaya bırakın. Bir karıştırma kabına kakao, un ve kabartma tozunu ekleyerek karıştırın ve bir kenarda bekletin. Derin bir kaseye tereyağı, şeker ve vanilyayı koyarak bir mikser yardımıyla iyice çırpın. Ardından sütü ekleyerek tekrar çırpın. Bu karışıma yoğurt ve çilek reçelini ekleyin ve blender yardımıyla iyice karıştırın.

Hazırladığınız karışıma, önceden hazırladığınız unlu karışımı ekleyin ve tekrar çırpın. Spatula yardımıyla hamuru iyice karıştırarak homojen bir kıvam elde edin. Bu aşamada fındık veya kaju fıstığını ekleyin ve tekrar spatula yardımıyla karıştırın. Son olarak damla çikolatayı da ekleyerek iyice karıştırın.

Elde ettiğiniz hamuru, önceden yağladığınız fırın tepsisine eşit miktarda yayarak dökün. Hamuru, 180 dereceye ısınmış fırında yaklaşık yarım saat pişirin. Pişip pişmediğini kontrol etmek için bir kürdan yardımıyla keke batırarak anlayabilirsiniz. Kürdan temiz çıkarsa, browni pişmiş demektir.

Servis ve Saklama

Yumurtasız browni servise hazırdır. İsterseniz üzerine pudra şekeri serpebilir veya dondurma ile servis edebilirsiniz. Browniyi hava almayan bir kapta buzdolabında saklayarak tazeliğini koruyabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Burak

24 Temmuz 2024 Çarşamba

Yumurtasız browni yaparken un ve kabartma tozunu ayırıca karıştırdıktan sonra, şeker ve tereyağını çırparken neden süt ekliyoruz?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Burak bey, yumurtasız browni tariflerinde süt eklemek, karışımın daha nemli ve yoğun olmasını sağlar. Ayrıca, şeker ve tereyağı karıştırılırken süt eklemek şekerin daha iyi erimesine yardımcı olur ve malzemelerin birbirine daha iyi kaynaşmasını sağlar. Bu şekilde browni daha homojen ve lezzetli bir kıvam alır.

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Editörün Seçtiği

Browni Kaç Kalori?

Browni Kaç Kalori?

İlginizi Çekebilir

Ayvalı Browni

Ayvalı Browni

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Çikolata Soslu Browni Tarifi ve Malzemeleri

Çikolata Soslu Browni Tarifi ve Malzemeleri

Eti Browni Tarifi ve Malzemeleri

Eti Browni Tarifi ve Malzemeleri

Browni Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Browni Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Üzümlü Browni

Üzümlü Browni

Pratik Browni Tarifi ve Malzemeleri

Pratik Browni Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Browni Islak Kek Tarifi ve Malzemeleri

Browni Islak Kek Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kalıpta Browni Tarifi ve Malzemeleri

Kalıpta Browni Tarifi ve Malzemeleri

Kolay Browni Tarifi ve Malzemeleri

Kolay Browni Tarifi ve Malzemeleri

Browni Topları Tarifi ve Malzemeleri

Browni Topları Tarifi ve Malzemeleri

Mini Browni Tarifi ve Malzemeleri

Mini Browni Tarifi ve Malzemeleri

Browni Tarifi ve Malzemeleri

Browni Tarifi ve Malzemeleri

Browni Islak Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Browni Islak Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Gerçek Browni Tarifi ve Malzemeleri

Gerçek Browni Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Browni

Kakaolu Browni

Browni Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Browni Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Islak Browni Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Islak Browni Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri