Vişneli Browni Vişneli Browni, meyveli tatlı sevenlerin favorisi olan, hem lezzeti hem de görsel sunumu ile dikkat çeken bir tatlıdır. Vişne sevmeyenler, tarifte kendi tercih ettikleri meyveleri kullanabilirler. Vişneli Browni'yi misafirlerinize veya ailenize hijyenik bir ortamda yaparak sağlıklı ve temiz bir lezzet sunabilirsiniz. Hazır brownie yerine kendi yaptığınız doğal tatlılar, etrafınızdaki insanlara daha sağlıklı bir alternatif sunar. Vişneli Browninin Malzemeleri
Vişneli Browni Sos Malzemeleri
Vişneli Browni Nasıl Yapılır? Vişneli Brownimizi hazırlamak için öncelikle şeker ve yumurtalar derin bir kâseye konularak, şekerler eriyinceye kadar bir mikser yardımıyla çırpılır. Şeker eriyip yumurtanın rengi açıldıktan sonra, kâseye sıvı yağ ve süt ilave edilir ve karışım tekrar mikser ile özleşene kadar çırpılır. Bu karışıma kakao, un, vanilya ve kabartma tozu eklenerek, kek kıvamına gelinceye kadar tekrar çırpılır. Bu aşamada kek hamurumuz hazır olmuştur. Önceden yağladığımız bir borcama hamuru döküp, üzerine vişneleri yerleştiririz. Vişneleri parmaklarımızla hamurun içine iterek yerleştiririz. Fırını önceden 180 derecede ısıtmış olmanız önemlidir. Kekimizi fırına yerleştirip pişmeye bırakırız. Diğer taraftan sosumuzu hazırlamaya başlayabiliriz. Sos için gereken malzemeler bir tencereye alınıp, kaynayana kadar belli aralıklarla karıştırılır. Sos kaynamaya başladıktan sonra, ortalama iki-üç dakika sonra altı kapatılır ve sosumuzun ılıması için kenara alınır. Fırındaki kekimiz pişip hazır olduğunda, fırından çıkartıp üzerine ılımış olan sosumuzu dökeriz. Bu aşamada kek sıcak, sos ise ılık olmalıdır. Dilerseniz üzerine Hindistan cevizi veya Antep fıstığı ekleyerek, kekimizin lezzetini ve görünümünü artırabilirsiniz. Afiyet olsun. |