Vişneli Browni Tarifi ve Malzemeleri
20 Temmuz 2024

Vişneli Browni Tarifi ve Malzemeleri

Vişneli Browni

Vişneli Browni, meyveli tatlı sevenlerin favorisi olan, hem lezzeti hem de görsel sunumu ile dikkat çeken bir tatlıdır. Vişne sevmeyenler, tarifte kendi tercih ettikleri meyveleri kullanabilirler. Vişneli Browni'yi misafirlerinize veya ailenize hijyenik bir ortamda yaparak sağlıklı ve temiz bir lezzet sunabilirsiniz. Hazır brownie yerine kendi yaptığınız doğal tatlılar, etrafınızdaki insanlara daha sağlıklı bir alternatif sunar.

Vişneli Browninin Malzemeleri

  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 adet yumurta
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı süt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 su bardağı un
  • Arzu ettiğiniz mıktarda vişne

Vişneli Browni Sos Malzemeleri

  • 3 yemek kaşığı kakao
  • Küçük bir paket çikolata (isteğe bağlı olarak bitter çikolata)
  • 2 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ

Vişneli Browni Nasıl Yapılır?

Vişneli Brownimizi hazırlamak için öncelikle şeker ve yumurtalar derin bir kâseye konularak, şekerler eriyinceye kadar bir mikser yardımıyla çırpılır. ޞeker eriyip yumurtanın rengi açıldıktan sonra, kâseye sıvı yağ ve süt ilave edilir ve karışım tekrar mikser ile özleşene kadar çırpılır. Bu karışıma kakao, un, vanilya ve kabartma tozu eklenerek, kek kıvamına gelinceye kadar tekrar çırpılır. Bu aşamada kek hamurumuz hazır olmuştur. Önceden yağladığımız bir borcama hamuru döküp, üzerine vişneleri yerleştiririz. Vişneleri parmaklarımızla hamurun içine iterek yerleştiririz. Fırını önceden 180 derecede ısıtmış olmanız önemlidir. Kekimizi fırına yerleştirip pişmeye bırakırız.

Diğer taraftan sosumuzu hazırlamaya başlayabiliriz. Sos için gereken malzemeler bir tencereye alınıp, kaynayana kadar belli aralıklarla karıştırılır. Sos kaynamaya başladıktan sonra, ortalama iki-üç dakika sonra altı kapatılır ve sosumuzun ılıması için kenara alınır. Fırındaki kekimiz pişip hazır olduğunda, fırından çıkartıp üzerine ılımış olan sosumuzu dökeriz. Bu aşamada kek sıcak, sos ise ılık olmalıdır. Dilerseniz üzerine Hindistan cevizi veya Antep fıstığı ekleyerek, kekimizin lezzetini ve görünümünü artırabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Üzümlü Browni

Üzümlü Browni

Islak Kek Browni Tarifi

Islak Kek Browni Tarifi

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Eti Browni Tarifi ve Malzemeleri

Eti Browni Tarifi ve Malzemeleri

Islak Browni Tarifi ve Malzemeleri

Islak Browni Tarifi ve Malzemeleri

Mikrodalgada Browni Tarifi ve Malzemeleri

Mikrodalgada Browni Tarifi ve Malzemeleri

Yumuşak Browni Tarifi ve Malzemeleri

Yumuşak Browni Tarifi ve Malzemeleri

3 Malzemeli Browni Tarifi ve Malzemeleri

3 Malzemeli Browni Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Browni Çikolata Tarifi ve Malzemeleri

Browni Çikolata Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Yalancı Browni Tarifi ve Malzemeleri

Yalancı Browni Tarifi ve Malzemeleri

Ayvalı Browni

Ayvalı Browni

Browni Kek Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Browni Kek Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Unsuz Browni Tarifi ve Malzemeleri

Unsuz Browni Tarifi ve Malzemeleri

Vişneli Browni Tarifi ve Malzemeleri

Vişneli Browni Tarifi ve Malzemeleri

Browni Kaç Kalori?

Browni Kaç Kalori?

Gerçek Browni Tarifi ve Malzemeleri

Gerçek Browni Tarifi ve Malzemeleri