Oktay Usta Browni Tarifi İçin Malzemeler
Oktay Usta Brownie Nasıl Yapılır? Browni hamurunu hazırlamaya başlamadan önce, teflon bir tencereye yarısına gelecek şekilde su koyun ve kaynatın. Başka bir teflon tencereye 300 gram bitter çikolata ve 125 gram tereyağını koyup, kaynayan suyun üstüne gelecek şekilde buharıyla eritin. İçindeki çikolata ve tereyağı eridikten sonra 1 çay kaşığı granül kahve ve 3 yemek kaşığı kakao ekleyip karıştırmaya devam edin. Bu yöntem, "benmari usulü" olarak da bilinir. Tüm malzemeler eriyip güzelce karıştıktan sonra bir kenara alın. Derin bir kabın içerisine 3 adet yumurta ve 1.5 su bardağı toz şekeri ilave edip köpük oluncaya kadar güzelce çırpın. Ardından 1 paket vanilyayı ekleyip iyice karıştırdıktan sonra erimiş olan çikolatayı ekleyin ve çırpmaya devam edin. Daha sonra 1 su bardağı un ve yarım çay kaşığı tuzu elekten geçirerek karışıma ekleyin. Tüm malzemeler iyice karışana kadar çırpmaya devam edin. Son olarak, 1 su bardağı cevizi mutfak robotundan geçirip karışıma ekleyin ve karıştırmaya devam edin. Fırın kabını yağlayın ve browni hamurunu dökün. Fırının ayarını 180 dereceye getirin ve 10 dakika ısınmasını bekleyin. Fırın ısındıktan sonra fırın tepsisini yerleştirin ve yaklaşık olarak 25 dakika pişirin. Brownie piştikten sonra fırından çıkarın ve yarım saat dinlendirin. Brownie tarifiniz hazır. Soğuk servis ediniz. Ekstra İpuçları ve Bilgiler
Afiyet olsun. |