Browni Topları Browni topları, malzemelerinin kolayca temin edilebilmesi ve şık sunumu ile misafirlerinizin hayran kalmasını sağlayacak lezzetli bir tatlı çeşididir. Çayın yanında ikram edilebileceği gibi ana yemek sonrasında tatlı olarak da sunabilirsiniz. Browni toplarını hazırlarken küçük toplar şeklini vereceğiniz için özellikle kabarık olmaları gerekmektedir. Kabarık olmaları için, özellikle kabartma tozunu hamura eklediğinizde, fazla yoğurmamaya dikkat etmelisiniz. Tatlı hamurlarının içeriğindeki malzemelerin hemen sönme durumlarına karşı çok fazla sert şekilde yoğrulmaması gerekmektedir. Bu püf noktalarına dikkat ettiğinizde browni toplarınız mükemmel lezzette olacaktır. Şimdi bu muhteşem lezzet toplarının yapılışından ve malzemelerinden bahsedelim: Browni Topları Malzemeleri
Şerbeti İçin
Üzeri İçin
Browni Topları Nasıl Yapılır? Bu tarifte özellikle şerbeti önceden hazırlayarak soğutmamız gerekmektedir. Derin bir tencereye su ve şekeri ilave ederek el çırpıcısı ile iyice karıştırarak kaynatalım. 1-2 damla limon suyu ilave ederek kaynayınca soğumaya bırakalım. Diğer yandan, hamur için derin bir kapta hamurun malzemelerini sırayla ilave edelim ve hepsini karıştırarak ele yapışmayan bir hamur elde edelim. Bir müddet dinlenen hamurdan küçük küçük parçalar koparalım ve elimizle yuvarlak şekil vererek yağlanmış tepsiye dizelim. Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 20-25 dakika kadar toplar fazla kurumadan pişirelim. Pişen lezzet toplarını hazırladığımız şerbete sıcakken teker teker batıralım. Üzerine de toz Antep fıstığı ve Hindistan cevizi serperek güzel servis tabağına dizelim. Afiyet Olsun. |
Aleyna
12 Temmuz 2024 CumaBrowni toplarını yaparken şerbeti ne kadar sürede soğutmak gerekiyor? Hamuru yoğururken nelere dikkat etmeliyiz?
Cevap yazAdmin
12 Temmuz 2024 CumaAleyna hanım, browni toplarının şerbetini hazırladıktan sonra tamamen soğuması için en az 1-2 saat bekletmek ideal olacaktır. Bu şekilde şerbetin topların içine daha iyi işlemesini sağlayabilirsiniz. Hamuru yoğururken ise dikkat etmeniz gereken en önemli nokta, malzemelerin tam anlamıyla karıştığından emin olmaktır. Ayrıca, hamuru fazla yoğurmamaya özen gösterin; aksi takdirde toplarınız sert olabilir. Başarılar dilerim!