Gerçek Browni Tarifi ve Malzemeleri
20 Temmuz 2024

Gerçek Browni Tarifi ve Malzemeleri

Gerçek Browni Tarifi

Gerekli Malzemeler

  • 200 gr bitter çikolata
  • 120 gr tereyağı
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı un
  • 1/4 çay kaşığı tuz
  • 1 paket vanilya
  • 2 tatlı kaşığı kakao
  • 3 adet yumurta
  • 100 gr sütlü çikolata (iri parçalara ayrılmış)

Gerçek Browni Nasıl Yapılır?

Büyükçe bir tencerenin içine 4 bardak su koyup kaynatın. İçinde su kaynayan tencerenin içine oturacak küçüklükte bir kap oturtup, içine bitter çikolata ve tereyağını ilave edin ve karıştırarak eritin (Çikolata ve tereyağının bulunduğu tencerenin içine su girmemesine dikkat edin, aksi halde çikolata kıvamını kaybedecektir). Tamamen eriyince ocaktan alın.

Diğer bir kapta şeker, vanilya ve yumurtaları yaklaşık 10-15 dakika krema kıvamına gelene ve iki katı oluncaya kadar, elektrikli çırpıcı ile çırpın. Eriyen tereyağlı çikolatayı, yumurta ve şeker karışımının içine sıçratmadan aktarın ve çırpmaya devam edin.

Ayrı bir kapta un, kabartma tozu ve tuzu karıştırın ve bu karışımı, diğer çikolata, tereyağı ve yumurtanın bulunduğu karışıma ilave edin. Akışkan bir kek hamuru oluncaya kadar tekrar çırpıcı ile çırpın ve bu hamuru fırın kağıdı yerleştirdiğiniz 30x30 ebatlarındaki fırın tepsisine dökün ve üzerini kaşıkla düzeltin.

İri kırılmış sütlü çikolatayı kek hamurunun üzerine serpiştirin ve 180 derece ısıttığınız fırında, yaklaşık 20-25 dakika arasında kontrollü bir biçimde pişirin. Fırından aldıktan sonra üzerini sıkıca kapatıp, yaklaşık 15 dakika dinlendirin.

Browni ılıyınca ufak dilimler halinde kesin. Arzuya göre süslemek için üzerine rendelenmiş çikolata ya da fındık, fıstık serpilebilir. Gerçek browni biraz ince olmalıdır, kek gibi kabarık yapılmamalıdır. Verdiğimiz tarifle gerçek bir browni yapabilirsiniz. Aşırı derecede kabartma tozu kullanmayın.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Tüzeman

20 Temmuz 2024 Cumartesi

Bu browni tarifini denedim ama neden kabartma tozu kullanmamam gerektiğini anlamıyorum. Browni kabarık olursa tadı mı bozuluyor?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Merhaba Tüzeman,

Browni tarifinde kabartma tozu kullanılmamasının nedeni, browniyi diğer keklerden ayıran özgün yapısını korumaktır. Kabartma tozu eklemek browniyi daha kekimsi ve süngerimsi yapar, ancak browni aslında yoğun, nemli ve çikolatalı bir dokuda olmalıdır. Kabartma tozu kullanmadığınızda, browni daha fudgy ve yoğun bir kıvamda olur, bu da ona özgü lezzeti ve dokuyu sağlar. Bu nedenle tarifte kabartma tozu kullanılmaması, browniye karakteristik özelliğini kazandırır. Afiyet olsun!

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Fındıklı Browni

Fındıklı Browni

İlginizi Çekebilir

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Browni Islak Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Browni Islak Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Üzümlü Browni

Üzümlü Browni

Browni Topları Tarifi ve Malzemeleri

Browni Topları Tarifi ve Malzemeleri

Unsuz Browni Tarifi ve Malzemeleri

Unsuz Browni Tarifi ve Malzemeleri

Mini Browni Tarifi ve Malzemeleri

Mini Browni Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Şerbetli Browni Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Şerbetli Browni Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kakaolu Browni

Kakaolu Browni

Güncel

Kolay Browni Tarifi ve Malzemeleri

Kolay Browni Tarifi ve Malzemeleri

Islak Browni Tarifi ve Malzemeleri

Islak Browni Tarifi ve Malzemeleri

Browni Tarifi ve Malzemeleri

Browni Tarifi ve Malzemeleri

Yumuşak Browni Tarifi ve Malzemeleri

Yumuşak Browni Tarifi ve Malzemeleri

Browni Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Browni Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Browni Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Browni Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Browni Çikolata Tarifi ve Malzemeleri

Browni Çikolata Tarifi ve Malzemeleri