Vişneli Brownie Tarifi: Malzemeler ve Yapılışı
En İyi Malzemeler:
- 200 gr bitter çikolata (en az %60 kakao)
- 150 gr tereyağı
- 3 adet yumurta
- 200 gr toz şeker
- 1 paket vanilin şeker
- 100 gr un
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 çay kaşığı tuz
- 200 gr vişne (taze veya dondurulmuş)
- 1 yemek kaşığı nişasta (vişneler için)
- 1 yemek kaşığı toz şeker (vişneler için)
Vişneli Brownie Yapılışı:
1. Adım: Vişneleri Hazırlama
- Vişneleri çekirdeklerinden ayırın
- Bir kasede vişneleri nişasta ve 1 yemek kaşığı şekerle karıştırın
- 10 dakika bekletin
2. Adım: Çikolata Karışımı
- Tereyağı ve bitter çikolatayı benmari usulü eritin
- Oda sıcaklığına gelinceye kadar bekletin
3. Adım: Yumurta ve Şeker
- Yumurta ve toz şekeri 3-4 dakika çırpın
- Köpük köpük olana kadar karıştırın
4. Adım: Karıştırma İşlemi
- Erimiş çikolata karışımını yumurtalı karışıma ekleyin
- Elekten geçirilmiş un, kakao, vanilin ve tuzu ekleyin
- Spatula ile alttan üste doğru karıştırın
5. Adım: Pişirme
- Yağlanmış brownie kalıbına karışımın yarısını dökün
- Hazırladığınız vişneleri üzerine serpin
- Kalan karışımı vişnelerin üzerine yayın
- Önceden ısıtılmış 180°C fırında 25-30 dakika pişirin
Püf Noktaları:
- Çikolatayı kesinlikle yakmayın, benmari usulü eritin
- Brownie tamamen soğumadan kesmeyin
- Vişneleri dondurulmuş kullanıyorsanız, önceden çözülmelerine gerek yok
- Fırından çıktığında ortası hafif nemli kalmalı
Servis Önerisi:
- Üzerine pudra şekeri serperek servis yapın
- Yanında dondurma veya krema ile sunabilirsiniz
|